<h2>ΓΙΑΛΙΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ</h2><p>Ηλεκτρολογικές Εργασίες - Κως</p> <h2>ΓΙΑΛΙΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ</h2><p>Ηλεκτρολογικές Εργασίες - Κως</p> <h2>ΓΙΑΛΙΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ</h2><p>Ηλεκτρολογικές Εργασίες - Κως</p> <h2>ΓΙΑΛΙΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ</h2><p>Ηλεκτρολογικές Εργασίες - Κως</p>
Previous Next
Δομημένη καλωδίωση
 
 

Δομημένη καλωδίωση

Μία εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης αποτελείται από ένα σύνολο καλωδίων και υλικών (πρίζες , κατανεμητές, κλπ) το οποίο πραγματοποιεί την μετάδοση φωνής και δεδομένων σε ένα κτήριο.
 
Οι εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης είναι «ανοιχτής» αρχιτεκτονικής , χρησιμοποιώντας τυποποιημένα υλικά και τοπολογία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση.
 
Για πολλά χρόνια η καλωδίωση που εξυπηρετούσε τις ανάγκες μετάδοσης δεδομένων γινόταν ξεχωριστά από αυτές της καλωδίωσης για την μεταφορά φωνής. Όμως η ενσωμάτωση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους χώρους έκανε την ανάγκη ενός τυποποιημένου τρόπου καλωδίωσης μεγαλύτερη.
 
Οι  απαιτήσεις για ποιότητα ζωής στις μέρες μας αυξάνονται συνεχώς .Έτσι προέκυψε η ανάγκη για τη χρήση δικτυακής υποδομής (δομημένη καλωδίωση) στην  επιχείρηση (γραφείο, κατάστημα, εργοστάσιο, βιοτεχνία) αλλά και στην κατοικία (μονοκατοικία, μεζονέτα, διαμέρισμα, σπίτι).Η δομημένη καλωδίωση συνδυάζει όλες τις καλωδιώσεις για ανταλλαγή δεδομένων, σημάτων, και έλεγχο επικοινωνιών σε ένα χώρο σε ένα ενιαίο παγιωμένο σύστημα καλωδίωσης. 
 
Η ενσωμάτωση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους χώρους έκανε μεγαλύτερη την ανάγκη ενός τυποποιημένου τρόπου καλωδίωσης. Έτσι οι δυνατότητες που παρέχονται στους ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης  αλλά και στους ιδιοκτήτες μιας κατοικίας είναι πολύ μεγαλύτερες.Στις εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης χρησιμοποιούνται τυποποιημένα υλικά και τοπολογία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.